Kita Menari viert het leven. Want hoe mooi en bijzonder het leven is, besef je pas als je het dreigt te verliezen. Die realisatie krijgt Micha de Jonge van Kita Menari als hij zestien meter onder de waterspiegel is in een Maleisische lagoon. Tijdens het duiken blokkeert zijn zuurstoffles en krijgt hij geen lucht meer. In paniek schiet hij omhoog richting oppervlakte, de zuurstof tegemoet. Technisch probleempje en dikke pech, of toch een signaal van hogerhand? Op die vraag zal het antwoord uitblijven, want als duikexperts na afloop de fles controleren, snappen zij niet waarom de fles kapot is. Eén minuut eerder en een paar meter dieper en de afloop was rampzalig geweest. Dat besef komt bij Micha keihard binnen.

Een betere reden voor een groot feest op het strand van het tropische eiland waar hij zich op dat moment bevindt, is er niet. Hij omarmt het leven, juist nu hij zo dichtbij de dood was. Op het feest maakt hij vrienden voor het leven, danst tot het ochtendgloren en geniet van elke seconde. De volgende dag wordt hij wakker en vindt een briefje in zijn broekzak. Hoe het daar is gekomen en wie het geschreven heeft, weet hij niet meer. Net zoals hij niet weet wat de twee woorden betekenen die er op staan: Kita Menari. “We dansen”, in het Maleis.

Met die boodschap gooit hij het roer om. De focus van zijn energie komt nu te liggen op het creëren van muziek die het leven viert. Catchy indiepopliedjes die zowel speels, opwindend als dansbaar klinken, als de soundtrack van een feest op een paradijselijke plek. Muziek maken als een een kind, zonder regeltjes of voorschriften, doordat de maker de serieusheid van het leven heeft durven loslaten. Micha: “De vraag wat er gebeurt als ik er morgen niet meer ben, relativeert alles. Alles gaat dan door, zo belangrijk ben ik niet. Dat betekent dat je zorgen maken om iets niet meer nodig is, je kunt leven als een kind, in een flow. Een heerlijk idee.”

Met die filosofie begint hij Kita Menari, zijn band waarmee hij het leven omarmt. Met Kita Menari viert hij de schoonheid van het leven, zoals in de eerste single Young Lovers, die op 5 mei 2017 verschijnt. De lust for life van Young Lovers wordt tot in het Verenigd Koninkrijk gevoeld, waar de track in de New Music Friday belandt en de UK Spotify Viral Charts in schiet. In de Netherlands Spotify Viral Charts komt de single tot plek 5, wordt Kita Menari uitgenodigd bij Radio 3FM, De Wereld Draait Door en Veronica, adopteert Radio 2 hem tot Nieuwe Naam, verkiezen de dj’s Young Lovers tot Topsong en komt ook derde single Little Riddle op de playlist van Radio 2. En dan moet de zomer nog beginnen.

Anno 2018 is Kita Menari een complete band, klaar om positiviteit de wereld in te sturen met opwindende liveshows en liedjes die het leven vieren. De band presenteert op 13 februari hun eerste EP Lagoon in een uitverkocht Paradiso, om vervolgens langs de poppodia in het land te trekken. De eerste buitenlandse tournee staat al gepland voor de zomer. Kita Menari nodigt je uit te proosten op het leven en mee te dansen.

———————

Kita Menari viert het leven met debuut-EP Lagoon. Micha de Jonge (hij is Kita Menari) beseft hoe mooi en bijzonder het leven is, als hij bij een duikongeluk in een Maleisische lagoon bijna stikt. Die avond viert hij het leven, om de volgende ochtend een briefje in zijn broekzak te vinden. ‘Kita Menari’ staat er op; “we dansen” in het Maleis.

Het wordt het motto van zijn band. Kita Menari legt de focus op energie, met speelse, opwindende en dansbare indiepopsongs. Muziek voor een feest op een paradijselijke eiland en gemaakt met de onbevangenheid en open blik van een kind. Eerste single Young Lovers verschijnt op 5 mei 2017 en is het startschot voor de band, die op 13 februari 2018 in een uitverkocht Paradiso debuteert met de EP Lagoon. Dan zijn ze al bovenin de New Music Friday, UK Spotify Viral Charts en Netherlands Spotify Viral Charts belandt, hebben ze al gespeeld bij 3FM, De Wereld Draait Door en Giel, heeft Radio 2 ze geadopteerd tot Nieuwe Naam en is Young Lovers tot Topsong gekozen.

Met Lagoon onder de arm bestijgt Kita Menari de podia. Dans je mee?